• 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι
Αβγά αλά Φλορεντίν




Υλικά
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
  2. Σ’ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το σπανάκι για 5-6 λεπτά.
  3. Βάζετε το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε καλά.
  4. Σπάτε πάνω στο σπανάκι τα αβγά και τα περιχύνετε με την κρέμα.
  5. Ψήνετε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Σερβίρετε με το σκεύος και φροντίζετε να έχετε έτοιμο φρυγανισμένο ψωμί.
Διαδικασία