Κρέμα ζαχαροπλαστικής


30΄+ να αρωματιστεί το γάλα



Υλικά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας χαραγμένο στα δυο
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 15 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ
Διαδικασία
  1. Ζεσταίνετε το γάλα με το καρπό βανίλιας σε μπεν μαρί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε να αρωματιστεί για 10΄-15΄. ( Όσο περισσότερο το αφήσετε, τόσο πιο έντονο άρωμα παίρνει).
  2. Σε μπολ αναμειγνύεται το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα και το μεταφέρετε στο μπεν μαρί. Σε μέτρια φωτιά και με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει, αντικαθιστάτε το ξύλινο κουτάλι με ένα σύρμα και τη χτυπάτε, χωρίς να τη κατεβάστε από τη φωτιά. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και συνεχίζετε να τη χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να κρυώσει. Αν χρειαστεί, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι για να έχει ομοιογενή υφή.
  4. Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ, τη σκεπάζετε με λαδόκολλα βουτυρωμένη από την κάτω πλευρά και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιείσετε.