Στοιχεία από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, από πληθώρα ερευνών, αλλά και από την ειδησεογραφία γενικότερα, έχουν πλέον αποκαταστήσει την «τιμή» του αβγού και καταλήγοντας διευκρινίζουν ποιά είναι η αλήθεια. Το αβγό αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα τροφής που είναι πλήρης όσον αφορά τη διατροφική του αξία.
Έγκυροι διεθνείς φορείς, όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, αλλά και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας συνιστούν ανεπιφύλακτα τη κατανάλωση από υγιή άτομα ενός αβγού την ημέρα.