Κρέπες φατσούλες με φρούτα

8


20′ + 30′ για να «σταθεί» το μείγμα


10′


Υλικά
  • 55 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • Ένα και ένα τέταρτο φλιτζανιού γάλα
  • Βούτυρο για τηγάνισμα

Για την επικάλυψη:

  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Για τη διακόσμηση:

  • 16 μισές ροδέλες απο καθαρισμένο πορτοκάλι:
  • 8 μισές φέτες για στόμα
  • 4 μισές φέτες κομμένες στη μέση για μύτη (8 τρίγωνα κομμάτια)
  • 8 λεπτές λωρίδες από τη φλούδα για φρλυδια
  • 8 ρόγες από σταφύλι κομμένες στα δύο για μάτια
Διαδικασία
  1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τις κρέπες και τα χτυπάτε με ένα σύρμα. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 30′ πριν το χρησιμοποιήσετε.
  2. Αλείφετε με βούτυρο ένα τηγανάκι, ρίχνετε ένα όγδοο από το μείγμα και ψήνετε μία κρέπα κάθε φορά, και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζετε 8 κρέπες.
  3. Σερβίρετε τις κρέπες στα πιάτα. Τις αλείφετε με μαρμελάδα. Για να σχηματίσετε τις φατσούλες βάζετε τις φέτες πορτοκαλιού όπως τις ετοιμάσατε για στόμα, μύτη, φρύδια και τις ρόγες σταφυλιού για μάτια.