Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα 10-12 40΄ 60΄ Υλικά 2 λίτρα γάλα , 2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι , 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη , 8 αβγά , 1 φακελάκι σκόνη βανίλια , 1 κουτ. σούπας βούτυρο για την κρέμα , 8 φύλλα κρούστας , 2/3 φλιτζανιού βούτυρο για άλειμμα των φύλλων , 3 κουτ. τσαγιού κανέλα για τα φύλλα , […]

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας 4 40΄ 25’ Υλικά 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη , 4 κρόκοι αβγών , 4 ασπράδια αβγών , 70γρ. βούτυρο , 2κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις , ¾ φλιτζανιού γάλα , 1κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη , 1 φακελάκι σκόνη βανίλια , 1κουτ. σούπας ζάχαρη , 1 πρέζα αλάτι Διαδικασία Προθερμαίνετε τον […]

Αφράτο Τσουρέκι

Αφράτο Τσουρέκι 2-4 30΄+ 2 1/2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη 25΄-40΄ Υλικά 2 φακελάκια μαγιά σκόνη (9 γρ. έκαστο) 1 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες 1 φλιτζάνι βούτυρο και λίγο ακόμα για άλειμμα 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα 3 αβγά και 3 κρόκοι, ελαφρά χτυπημένα Ξύσμα ενός πορτοκαλιού […]

Πασχαλινά Κουλουράκια-Λαμπροκούλουρα

Πασχαλινά Κουλουράκια-Λαμπροκούλουρα 40΄ 15΄-20΄ Υλικά 6 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας κοφτές μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. τσαγιού σόδα 1 πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αβγά ολόκληρα και 2 κρόκοι 5 κουτ. σούπας γάλα 2 φακελάκια σκόνη βανίλια 1 κρόκος αβγού και λίγο γάλα για […]

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα 12 20′ 45’ – 1 ώρα Υλικά 4 αυγά 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 300 γρ. αλεύρι 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 200 γρ. σταφίδες 1κουτ. του γλυκού κανέλα Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το […]

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες 45’ 20′ Υλικά 300 γρ. βούτυρο 110 γρ. ζάχαρη άχνη 600 γρ. αλεύρι 1κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 10 γρ. αλάτι χοντρό 10 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι 25 γρ. χυμό πορτοκαλιού Χονδρή ζάχαρη για το ρολλάρισμα Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, […]

Δεντράκι από μπισκότο

Δεντράκι από μπισκότο 12’-15’ Υλικά 150 γρ. βούτυρο Lurpak 125 γρ. λευκή ζάχαρη 75 γρ. καστανή ζάχαρη 1 μικρό αυγό BΛΑΧΑΚΗΣ ξύσμα από ½ λεμόνι 150 γρ. μέλι 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 550 γρ. αλεύρι ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. του γλυκού αλάτι ½ κουτ. του γλυκού κάρδαμο ½ κουτ. […]

Κρεμ αγγλέζ

Κρεμ αγγλέζ 30΄+ να παραμένει στο ψυγείο Υλικά 1,5 φλιτζάνι γάλα 1 φακελάκι σκόνη βανίλια 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ 5 κρόκοι από μεγάλα αβγά Διαδικασία Ζεσταίνετε το γάλα. Αναμειγνύετε  τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη χτυπάτε με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε το γάλα στο […]

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής 30΄+ να αρωματιστεί το γάλα Υλικά 1 φλιτζάνι γάλα 1 λοβό βανίλιας χαραγμένο στα δυο 1 κουτ. της σούπας αλεύρι 2 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κρόκους από μεγάλα αβγά 15 γρ. βούτυρο ανάλατο 1 κουτ. σούπας λικέρ Διαδικασία Ζεσταίνετε το γάλα με το καρπό βανίλιας σε μπεν μαρί. […]

Κέικ με πορτοκάλι και φρουί γλασέ

Κέικ με πορτοκάλι και φρουί γλασέ 10-12 20′ 50΄ Υλικά 1 φλιτζάνι βούτυρο 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουτ. σούπας μπράντι 4 αυγά 4 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού Γκλασάρισμα φρούτα, ή πορτοκάλι γλυκό (του κουταλιού) με το σιρόπι του για διακόσμηση Διαδικασία Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175º. Χτυπάτε το […]