Τηγανιτό ρύζι

6


40′ για να ετοιμαστεί το ρύζι


30′


Υλικά
  • 300 γρ. ρύζι κοινό
  • Αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. τσαγιού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 5-6 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
  • 400 γρ. χοιρινό ψημένο. ψιλοκομμένο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο

Για γαρνιτούρα:

3 αβγά σε λεπτή ομελέτα, γυριστή σε ρολό

Διαδικασία

Προετοιμασία για το ρύζι

Από την προηγούμενη

  • Βράζετε νερό με 2 κουτ. τσαγιού αλάτι. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι λίγο-λίγο για να μην διακοπεί ο βρασμός και το βράζετε με την κατσαρόλα σκεπαστή για 10′-12′, ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Το σουρώνετε, το ξεπλένετε κάτω από νερό της βρύσης και το στραγγίζετε.
  • Απλώνετε το ρύζι πάνω σε δύο ρηχούς δίσκους και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Την ίδια μέρα

  • Ξεπλένετε το ρύζι και το βάζετε στο φούρνο να στεγνώσει για 15′-20′,σε χαμηλή θερμοκρασία, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ, ζεσταίνετε το ηλιέλαιο μαζί με τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Ρίχνετε το ρύζι, το ανακατεύετε για λίγο, ανάμεσα ρίχνετε τα υλικά με τη σειρά που τα ετοιμάσατε (μπέικον, χοιρινό, αρακά, κρεμμυδάκια) και τα ανακατεύετε μαζί με το ρύζι μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να ενώσουν οι γεύσεις. Ελέγχετε για αλάτι ή, αν σας αρέσει, προσθέτετε σάλτσα σόγιας.
  2. Ετοιμάζετε την ομελέτα, τη γυρίζετε σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες. Σερβίρετε το ρύζι και το διακοσμείτε με τις ροδέλες ομελέτας.