Τάρτα με μανιτάρια και ανθότυρα

6


35΄+30΄ παραμονή στο ψυγείο


45′


Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
  • 40 γρ. βούτυρο για το ψήσιμο της βάσης

Για τη γέμιση:

  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο θυμάρι
  •  Μισή κουτ. τσαγιού φυλλαράκια δενδρολίβανου ψιλοκομμένα
  •  Μία πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας άσπρο ξηρό κρασί
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.  σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Ξεπαγώνετε το φύλλο της σφολιάτας. Το απλώνετε και ντύνετε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκ. Στρώνετε από πάνω μια λαδόκολλα και ρίχνετε φασόλια για βάρος. Τραβάτε τις άκρες τις λαδόκολλας για να σκεπάσουν τις άκρες της ζύμης και να μην ψηθούν δύο φορές όταν ψήνετε την τάρτα γεμάτη. Αφήνετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30΄, για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της βάσης.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.
  3. Ψήνετε την βάση για 15΄. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και αφήνετε την βάση να κρυώσει.
  4. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για λίγα λεπτά. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Αναμειγνύετε, ανθότυρο, αβγά, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ και το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Μεταφέρετε τη γέμιση από το μπολ και γεμίζετε την ψημένη βάση της τάρτας.
  7. Ψήνετε την τάρτα στην αρχή σκεπασμένη για 20΄ και στη συνέχεια ξεσκέπαστη για 25΄ επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει και να είναι στεγνή στο κέντρο.