Σαλάτα μέσα σε καρβέλι ψωμιού

4-6


40΄



Υλικά
  • 1 καρβέλι ψωμιού 500 γρ.
  • 4 αβγά βραστά σφιχτά κομμένα σε κομματάκια
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (320 γρ.), στραγγισμένες
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 2 καρότα βρασμένο κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
  • 1½ φλιτζάνι μαγιονέζα 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαδικασία
  1. Κόβετε μια οριζόντια φέτα στο πάνω μέρος του καρβελιού σαν καπάκι και την κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε από το καρβέλι όλη την ψίχα, έτσι που να μείνει άδειο για να χωρέσει τη σαλάτα.
  2. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. Τα αναμειγνύετε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Τελευταία αφήνετε τα αβγά και τα ανακατεύετε με προσοχή για να κρατήσουν τα κομματάκια το σχήμα τους.
  3. Γεμίζετε το καρβέλι με τη σαλάτα και το σκεπάζετε με το καπάκι του ψωμιού.
  4. Για να σερβίρετε τη σαλάτα, κόβετε το καρβέλι σε τρίγωνα όπως κόβετε ένα κέικ.