Πεσκαντρίτσα με σος Μαρτίνι

4


25′


30′


Υλικά
  • 1 κιλό πεσκαντρίτσα σε μερίδες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Ανάμεικτα αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι)
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 4 κρόκοι αβγών
  • Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό Μαρτίνι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψάρι περίπου
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι (με προσοχή αν ο ζωμός είναι αλμυρός)
  • Άσπρο Πιέρι
Διαδικασία
  1. Βάζετε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε το ψάρι μαζί μα τα μυρωδικά. Τα βράζετε για 10 λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό και κρατάτε ένα φλιτζάνι. Κρατάτε το ψάρι ζεστό.
  2. Σε ένα μπολ για μπεν μαρί, βάζετε τα αβγά μαζί με το Μαρτίνι και τα χτυπάτε με σύρμα, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε και το ζωμό του ψαριού, δίχως να σταματήσετε το χτύπημα.
  3. Ρίχνετε λόγο-λίγο το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προς το τέλος ρίχνετε και τον μαϊντανό.
  4. Σερβίρετε την πεσκαντρίτσα στα πιάτα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και τη συνοδεύετε με βρασμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Προετοιμασία: 25′   Ψήσι