Ομελέτα με κοτόπουλο και κόκκινη πιπεριά

2


20'


20′


Υλικά
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μισό φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λωρίδες
  • Έτοιμο ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
Διαδικασία
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5΄-6΄. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το κοτόπουλο και τα σοτάρετε για λίγο όλα μαζί, για να «ενώσουν» οι γεύσεις. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μισό μείγμα στο τηγάνι που σοτάρετε τα λαχανικά και τηγανίζετε μια ομελέτα και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζετε και τη δεύτερη ομελέτα με το υπόλοιπο μείγμα αβγών.
  3. Απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω από τη μισή ομελέτα. Γυρίζετε το άλλο μισό της ομελέτας και σκεπάζετε τη γέμιση. Φτιάχνετε και τη δεύτερη ομελέτα με την ίδια διαδικασία.
  4. Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.