Τυρόπιτα Σουρωτή

8-10

30΄+ 1 ώρα παραμονή στο ψυγείο

50΄

2
Υλικά
- 500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
- Βούτυρο λιωμένο για άλειμμα των φύλλων
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
- 5-6 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1½ φλιτζάνι γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
- Ξεπαγώνετε τα φύλλα. Τα κρατάτε σκεπασμένα με νωπή πετσέτα για να μη στεγνώσουν.
- Παίρνετε ένα φύλλο. Το βουτυρώνετε και το διπλώνετε σε πιέτες με τα δάκτυλά σας, σαν κλειστή βεντάλια. Το βάζετε στην άκρη ενός βουτυρωμένου στενόμακρου ταψιού. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα μέσα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Αναμειγνύετε τα αβγά με τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι. Μοιράζετε ανάμεσα στις πιέτες των φύλλων το μείγμα φροντίζοντας να στρωθεί ομοιόμορφα.
- Περιχύνετε την πίτα με το γάλα και την αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50΄ περίπου, ή μέχρι να ροδίσει.