Κρεμ αγγλέζ


30΄+ να παραμένει στο ψυγείο


Υλικά
- 1,5 φλιτζάνι γάλα
- 1 φακελάκι σκόνη βανίλια
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ
- 5 κρόκοι από μεγάλα αβγά
Διαδικασία
- Ζεσταίνετε το γάλα.
- Αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη χτυπάτε με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα που χτυπήσατε και το μεταφέρετε στο μπεν μαρί. Δυναμώστε τη φωτιά έτσι ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει και βράζετε την κρέμα για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η κρέμα δέσει, μεταφέρετε το σκεύος μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό και την αφήνεται να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς (1΄-2΄ περίπου)
- Τη σερβίρεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Λίγο πριν τη σερβίρεται, την αρωματίζεται με τη βανίλια.