Κρεμ αγγλέζ


30΄+ να παραμένει στο ψυγείο



Υλικά
  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φακελάκι σκόνη βανίλια
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 5 κρόκοι από μεγάλα αβγά
Διαδικασία
  1. Ζεσταίνετε το γάλα.
  2. Αναμειγνύετε  τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη χτυπάτε με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα που χτυπήσατε και το μεταφέρετε στο μπεν μαρί. Δυναμώστε τη φωτιά έτσι ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει και βράζετε την κρέμα για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η κρέμα δέσει, μεταφέρετε το σκεύος μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό και την αφήνεται να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς (1΄-2΄ περίπου)
  4. Τη σερβίρεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Λίγο πριν τη σερβίρεται, την αρωματίζεται με τη βανίλια.