Κεικ με πορτοκάλι και φρούι γλασέ

10-12

20′

50′

2
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας μπράντι
- 4 αυγά
- 4 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- Γκλασάρισμα φρούτα, ή πορτοκάλι γλυκό (του κουταλιού) με το σιρόπι του για διακόσμηση
Διαδικασία
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175º.
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το μπράντι και τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
- Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα 27 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 45′-50′ περίπου.
- Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε σε μία πιατέλα και το διακοσμείτε με φρουί γλασέ.