Βασιλόπιτα

12

20'

45’ - 1 ώρα

Υλικά
- 4 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. σταφίδες
- 1κουτ. του γλυκού κανέλα
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά – 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.