Βασιλόπιτα

12


20'


45’ - 1 ώρα


Υλικά
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. σταφίδες
  • 1κουτ. του γλυκού κανέλα
Διαδικασία
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  2. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά – 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.