Αβγό Ποσέ




Υλικά

Ξεκινάμε σπάζοντας το αβγό σε ένα μικρό μπόλ. Από το μπόλ, ρίχνουμε το αβγό προσεκτικά μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα με νερό

Διαδικασία
  1. Βράζουμε μαζί με λίγο άσπρο ξύδι (για να σφίξει το ασπράδι γρήγορα)
  2. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα. Το ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε από το ασπράδι τα ξέφτια που έχουν δημιουργήθεί από το βράσιμο, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο