Ελληνικα

ΑΒΓΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ!

ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ. Αβγά από κότες ελεύθερες.

Η τάση για κατάργηση της εντατικής εκτροφής της κότας σε κλούβια είναι διεθνής. Στη Μεγάλη Βρετάνια ,ο ίδιος ο Κάρολος ηγήθηκε μιας μεγάλης εκστρατείας για την κατάργηση των κλουβιών , ενώ στη Σουηδία ήταν οι μεγάλες αλυσίδες σουπερ-μάρκετ που επέβαλαν την πώληση μόνο αβγών αχυρωνα, ελεύθερης βοσκής ;ή βιολογικών. . Προφανώς, οι εκστρατείες αυτές απαντούσαν σε αίτημα των ιδίων των καταναλωτών.

Το αβγό είναι μια πολύ «βασική» τροφή και όλοι θέλουμε να είναι όσο γίνεται καλύτερη η ποιότητα του. Έτσι, πέρα από την ευαισθησία για την ευζωία της κότας (που δε θέλουμε να ζει φυλακισμένη και ακίνητη στο κλουβί), ο καταναλωτής έχει την πεποίθηση ότι το αβγό από ελεύθερη κότα είναι καλύτερης ποιότητας προϊόν. Πού στηρίζεται η πεποίθηση αυτή? Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ότι η κότα κινείται φυσιολογικά (είτε στον κλειστό αχυρωνα είτε έξω) συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της .Αυτό οδηγεί σε αυξημένη περιεκτικότητα του αβγού σε ω-3 λιπαρά (τα ευεργετικά για την υγεία μας λιπαρά) . Σύμφωνα με έρευνα σε 14 κτήματα στην Βρεταια, τα επίπεδα ω-3 λιπαρών ήταν τριπλάσια σε κότες ελεύθερες σε σχέση με τις κότες σε κλουβιά! Επίσης, αυξημένα βρεθήκαν τα επίπεδα βιταμίνης Α και Ε και σε β-καροτένιο. Τέλος, σημαντικά χαμηλότερα ήταν και τα επίπεδα χοληστερόλης (κάτι που συνδέεται επίσης με την κίνηση της κότας).

Η Εταιρεία ΒΛΑΧΑΚΗΣ είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής αβγών στην Ελλάδα που επένδυσε στην εκτροφή σε ειδικά διαμορφωμένους αχυρώνες , στα αβγά ελεύθερης βοσκής και στα βιολογικά αβγά. Σήμερα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καταναλωτών, προσφέρει πια ΜΟΝΟ αβγά από κότες που ζουν και κινούνται ελεύθερες. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι οι κότες αυτές τρέφονται αποκλειστικά με φυτικές τροφές .Και η πιο ευχάριστη έκπληξη, είναι η οικονομική τιμή τους!