- 2 κ.σ. βούτυρο
- 400 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
- 4 αβγά
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Αβγά αλά Φλορεντίν




Υλικά
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
- Σ’ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το σπανάκι για 5-6 λεπτά.
- Βάζετε το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε καλά.
- Σπάτε πάνω στο σπανάκι τα αβγά και τα περιχύνετε με την κρέμα.
- Ψήνετε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Σερβίρετε με το σκεύος και φροντίζετε να έχετε έτοιμο φρυγανισμένο ψωμί.
Διαδικασία