Σουφλέ ομελέτας με τυριά

2


20'


25΄


Υλικά
  • 4 αβγά
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό ή γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα(τσένταρ, γραβιέρα, ρεγκάτο)
  • 2 κουτ. σούπας τσάιβς,ή κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με το γάλαή το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μερέγκα, τα προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους και τα αναμειγνύετε με απλωτές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  3. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο με το μισό βούτυρο, ρίχνετε το μισό μείγμα αυγών από το μπολ και τηγανίζετε μια ομελέτα και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζετε και τη δεύτερη ομελέτα με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Αναμειγνύετε τα τυριά με τα τσάιβς ή το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  5. Απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω στη μισή ομελέτα και σκεπάζετε τη γέμιση. Φτιάχνετε και τη δεύτερη με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Μεταφέρετε τις ομελέτες σε ταψάκι βουτυρωμένο και τις ζεσταίνετε στο φούρνο για 3΄-4, ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Τις σερβίρετε αμέσως, ζεστές.