Σαλάτα με τηγανιτό αβγό και μπέικον
4
30΄
15΄
Υλικά
- 12 λωρίδες μπέικον
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150 γρ. μανιτάρια, φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 4 αβγά τηγανιτά
- 4 φέτες ψωμί του τόστ, φρυγανισμένες
- 1 σαλάτα αντιδάκια ή σγουρή πράσινη λόλα
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
- Μισό φλιτζάνι γιαούρτι
- Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
- Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε το μπέικον. Το βγάζετε και το κρατάτε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Τηγανίζετε στο υπόλοιπο λάδι τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.
- Πλένετε τα σαλατικά και τα κόβετε σε κομμάτια. Αναμειγνύετε μαζί τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
- Σε κάθε πιάτο βάζετε στο κέντρο μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και πάνω της σερβίρετε ένα αβγό τηγανιτό. Γύρω-γύρω μοιράζετε τη σαλάτα, και από 3 λωρίδες μπέικον σε κάθε πιάτο.
- Χτυπάτε στο μίξερ, ή σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.