Πατατοσαλάτα

6-8


40΄


20′


Υλικά
  • 1½  κιλό πατάτες βρασμένες, κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 3 εκ.
  • 4 αβγά σφιχτά κομμένα σε κομματάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 120 ml ελαφρύ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή άλλο ξύδι δυνατό
  • 2 κουτ. σούπας ρίζα τζίντζερ τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαδικασία

1. Βράζετε τις πατάτες και τις κρυώνετε κάτω από νερό της βρύσης για να καθαρίζονται πιο εύκολα. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
2. Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζετε μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Για το ντρέσινγκ

3. Σε ένα μπολ, χτυπάτε καλά με το πιρούνι ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι και τζίντζερ. Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτετε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
4. Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω στην πατατοσαλάτα που σερβίρατε στο μπολ.