Κουραμπιέδες


45’


20′


Υλικά
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι χοντρό
  • 10 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 25 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • Χονδρή ζάχαρη για το ρολλάρισμα
Διαδικασία
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
  3. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  4. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαστούνια, τους ρολλάρουμε μέσα στη χονδρή ζάχαρη και τα κόβουμε σε ροδέλες ανά 1-1,5 εκ.
  5. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά.
  6. Αν θέλουμε να τους κάνουμε γλυκούς, παραλείπουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα και ζάχαρη άχνη για το ρολλάρισμα.