Κουραμπιέδες
45’
20′
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 600 γρ. αλεύρι
- 1κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. αλάτι χοντρό
- 10 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 25 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- Χονδρή ζάχαρη για το ρολλάρισμα
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαστούνια, τους ρολλάρουμε μέσα στη χονδρή ζάχαρη και τα κόβουμε σε ροδέλες ανά 1-1,5 εκ.
- Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε να τους κάνουμε γλυκούς, παραλείπουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα και ζάχαρη άχνη για το ρολλάρισμα.