Καρμπονάρα

4


20'


30′


Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200γρ. Μπέικον σε κύβους
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 60 γρ. πεκορίνο ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για διακόσμηση
Διαδικασία
  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάνε λίγο «στο δόντι» (αλ ντέντε). Τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ζεσταμένο μπολ ή στην ίδια την κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά. Κρατάτε λίγο από το ζωμό τους για να αραιώσετε τη σάλτσα αν βγει σφικτή.*
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον.
  3. Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους των αβγών μαζί με τα τριμμένα τυριά και άφθονο πιπέρι.
  4. Ρίχνετε λίγα σπαγγέτι στο τηγάνι που σοτάρατε τι μπέικον με το κρεμμύδι, προσθέτετε και λίγο από το μείγμα αβγών από το μπολ και αναμειγνύετε σταδιακά όλα τα υλικά μαζί για να πάει η σάλτσα παντού και να ψηθεί πάνω στα σπαγγέτι.**
  5. Σερβίρετε τα σπαγγέτι και τα πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι από το μύλο και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Διακοσμείτε με φυλλαράκια μαϊντανού.