Κέικ με πορτοκάλι και φρουί γλασέ

10-12


20'


50΄


Υλικά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας μπράντι
  • 4 αυγά
  • 4 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Γκλασάρισμα φρούτα, ή πορτοκάλι γλυκό (του κουταλιού) με το σιρόπι του για διακόσμηση
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175º.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το μπράντι και τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
  3. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα 27 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 45′-50′ περίπου.
  4. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε σε μία πιατέλα και το διακοσμείτε με φρουί γλασέ.