Δεντράκι από μπισκότο



12’-15’


Υλικά
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 125 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μικρό αυγό BΛΑΧΑΚΗΣ
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 550 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού κάρδαμο
  • ½ κουτ. του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ ξερό ή φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • Για το γλάσο εβίτας
  • 300-350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι από μεγάλο αυγό
  • Λίγο χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το φτερό (η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή, μην σας προβληματίσει). Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη, στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  2. Με ένα πλάστη, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας.
  3. Εάν θέλουμε δημιουργούμε με τη μύτη ενός ίσιου κορνέ μία τρύπα ώστε να μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τα κόβουμε με κουπ πατ διαφορετικής διαμέτρου και τα συναρμολογούμε από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να στεγνώσουν.