Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Τερίν με αβγά και λαχανικά
Τερίν με αβγά και λαχανικά

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 2 καρότα σε κυβάκια (είναι πολύ πιο εύκολα να κόψετε τα λαχανικά όταν έχουν βράσει, ιδιαίτερα το καρότο)
  • 2 πατάτες σε κυβάκια
  • 150 γρ. φρέσκα φασολάκια κομμένα στα 3
  • 250 γρ. αρακά
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρά
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 6 αβγά (2 ελαφρά χτυπημένα για τα λαχανικά και 4 σφιχτά για την γέμιση)
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • Αλάτι (με προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό)
  • Πιπέρι

Συνοδευτικό:

Μαγιονέζα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º.
  2. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά για 10′ περίπου. Ρίχνετε πρώτα τα πιο ανθεκτικά, καρότα, πατάτες και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Προς το τέλος ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίζετε τα λαχανικά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε σε κυβάκια.
  3. Μουλιάζετε σε νερό χαρτί ψησίματος, το στύβετε σαν πανί, το στρώνετε και ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα.*
  4. Χτυπάτε τα 2 αβγά και προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τα λαχανικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  5. Απλώνετε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα και πάνω βάζετε τα βραστά αβγά το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος. Τα πιέζετε με τις παλάμες για να «καθίσουν» μέσα στο μείγμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα και καλύπτετε τα αβγά.
  6. Ψήνετε την τερίν στο φούρνο για 30′ περίπου.
  7. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα και τη σερβίρετε με μαγιονέζα
  Προετοιμασία: 1 ώρα και 40′ Ψήσιμο: 40′ * Το χαρτί Ψησίματος μαλακώνει με το βρέξιμο και συμπεριφέρεται σαν πανί που «αγκαλιάζει» τα υλικά και τα προστατεύει στο ψήσιμο. Κυρίως, όμως, διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.    
Τερίν με αβγά και λαχανικά

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού