Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Ταρτάκια με πικάντικα αβγά
Ταρτάκια με πικάντικα αβγά

Υλικά για 4 άτομα

8 έτοιμα ταρτάκια (θα τα βρείτε στην αγορά)

Για τη γέμιση αυγών:

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα,ψιλοκομμένα
  • Μισή κουτ. τσαγιού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • Μισή κουτ. τσαγιού μείγμα 5 μπαχαρικών ( σε βαζάκι στην αγορά)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

4 κορφούλες δυόσμου

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα κρεμμυδάκια, και την πιπερίτσα. Προσθέτετε το τζίντζερ, την σκόνη ανάμεικτων μπαχαρικών και τα ντοματάκια και βράζετε τη σάλτσα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της.
  2. Ρίχνετε τα αβγά στο ίδιο τηγάνι και τα αναμειγνύετε με κινήσεις μπρός-πίσω μέχρι να ψηθούν και να σχηματίσουν κίτρινες και άσπρες τουφίτσες μέσα στην κόκκινη σάλτσα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε απαλά.
  3. Σερβίρετε τα αβγά μέσα στα ταρτάκια και τα διακοσμείτε τοποθετώντας πάνω τους μια κορφούλα δυόσμου.
Προετοιμασία & ψήσιμο:40’  
Ταρτάκια με πικάντικα αβγά

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά