Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Σαλάτα Ρώσικη
Σαλάτα Ρώσικη

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 5-6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
  • Μισό φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • Μισό φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • Μισή κόκκινη και μισή πράσινη πιπεριά, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 4 αβγά σφιχτά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα*
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
  • Φύλα σικορέ (αντίβ) για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Κόβετε τα δύο αβγά σε μικρά κομμάτια και τα άλλα δύο σε φετούλες και τις κρατάτε για διακόσμηση.
  2. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας με τη μαγιονέζα σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Σερβίρετε τη σαλάτα μέσα σε φύλλα σικορέ. Τη διακοσμείτε με τις φετούλες αυγών και την πασπαλίζετε με μαϊντανό, λίγο πριν τη σερβίρετε.
 

Προετοιμασία 40΄

*Αν φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα, θα υπολογίστε 22 ml ξύδι ή χυμό λεμονιού για κάθε κρόκο αβγού. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήσετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο για 48 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Σαλάτα Ρώσικη

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού