Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Σαλάτα με τηγανιτό αβγό και μπέικον
Σαλάτα με τηγανιτό αβγό και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 12 λωρίδες μπέικον
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μανιτάρια, φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 4 αβγά τηγανιτά
  • 4 φέτες ψωμί του τόστ, φρυγανισμένες
  • 1 σαλάτα αντιδάκια ή σγουρή πράσινη λόλα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι
  • Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε το μπέικον. Το βγάζετε και το κρατάτε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Τηγανίζετε στο υπόλοιπο λάδι τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Πλένετε τα σαλατικά και τα κόβετε σε κομμάτια. Αναμειγνύετε μαζί τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
  4. Σε κάθε πιάτο βάζετε στο κέντρο μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού και πάνω της σερβίρετε ένα αβγό τηγανιτό. Γύρω-γύρω μοιράζετε τη σαλάτα, και από 3 λωρίδες μπέικον σε κάθε πιάτο.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ, ή σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Προετοιμασία: 30΄

Ψήσιμο: 15΄

 
Σαλάτα με τηγανιτό αβγό και μπέικον

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού