Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Ρολό με κιμά και αβγό
Ρολό με κιμά και αβγό

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το μείγμα κιμά:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ή 500 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. χοιρινό
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 5 αβγά βρασμένα σφιχτά+ 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

Συνοδευτικό:

Σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε κιμά, ελαιόλαδο, φρυγανιά, κρεμμύδι, κρασί, ντομάτα, το χτυπημένο αβγό, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις
  3. Απλώνετε το μείγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και του δίνετε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  4. Τοποθετείτε τα βραστά αβγά πάνω στο μείγμα του κιμά, κατά μήκος, το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού διπλώνετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού και μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 40΄.
  5. Περίπου 10΄ πριν ψηθεί, βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και συμπληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
  6. Αφήνετε το ρολό να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα και με τηγανιτές πατάτες.

Προετοιμασία: 25΄

Ψήσιμο: 40΄

 
Ρολό με κιμά και αβγό

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού