Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Πράσα φούρνου
Πράσα φούρνου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 3 μεγάλα πράσα, κομμένα στα 10 εκ.
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 10 εκ. περίπου και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να “κρατάνε” λίγο. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο σκεύος για το φούρνο
  3. Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, τη μισή παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
  4. Περιχύνετε με το μείγμα τα πράσα και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα
  5. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30΄περίπου, ή μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνειά του. Το σερβίρετε ζεστό
Πράσα φούρνου

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά