Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Ομελέτα με φέτα, σπανάκι και ντομάτα
Ομελέτα με φέτα, σπανάκι και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

Για την ομελέτα:

  • 8 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί

Για τη γέμιση:

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζάνι κυβάκια φρέσκιας ντομάτας, στραγγισμένα
  • 100 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, στραγγισμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°
  2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε το σπανάκι, το σοτάρετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά για να ενωθούν οι γεύσεις. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο.
  3. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι με τη γέμιση. Σκορπίζετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο για 20΄ με 30΄ περίπου.
  4. Κόβετε την ομελέτα σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.
Προετοιμασία: 30΄ Ψήσιμο: 30΄  
Ομελέτα με φέτα, σπανάκι και ντομάτα

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά