Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Ομελέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Ομελέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

6 αβγά , 3 κουτ. σούπας γάλα , 2 κουτ. σούπας βούτυρο , 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο , 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο , Αλάτι , Πιπέρι

Για τη γέμιση:

2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες , 200γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε ροδέλες , Βούτυρο για το ταψί

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
  2. Βάζετε τις φέτες ντομάτας σε μία σχάρα για να στραγγίξουν οι χυμοί τους.
  3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και τις ροδέλες μοτσαρέλας.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέστε και το βασιλικό και τον αναμειγνύετε μέσα στα αβγά. Μεταφέρετε το μείγμα από το μπολ στο ταψί με τις ντομάτες και το τυρί.
  5. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο για 20΄με 30’ περίπου

Προετοιμασία:30΄

Ψήσιμο:30΄

Ομελέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά