Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Μαγειρίτσα
Μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια (1 κιλό περίπου)
  • 50 γρ. βούτυρο και 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι (τρυφερά φύλλα κομμένα σε λωρίδες)
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • Μισό φλιτζάνι ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 αβγά
  • 3-4 κουτ. σούπας ζεστός ζωμός από την σούπα

Διαδικασία

  1. Βουτάτε τη συκωταριά σε νερό που βράζει για 4΄-5΄, τη στραγγίζετε και πετάτε το νερό της. Ψιλοκόβετε τη συκωταριά σε κυβάκια μεγέθους 2×2 εκ.
  2. Σοτάρετε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τη συκωταριά και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον άνηθο, το μαρούλι και το νερό και βράζετε τη μαγειρίτσα σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 25΄-30΄. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
  3. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά (πρώτα τους κρόκους και μετά τα ασπράδια) και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε λίγο (κουταλιά-κουταλιά) από το ζωμό της σούπας συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το αβγολέμονο στη μαγειρίτσα. Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χέρια για να πάει το αβγολέμονο παντού. Αφήνετε τη μαγειρίτσα για λίγο πάνω στο μάτι της κουζίνας, για να δέσει το αβγολέμονο.
  5. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή και την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Προετοιμασία: 40΄ Ψήσιμο: 1 ώρα
Μαγειρίτσα

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά