Ελληνικα

Top
Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες
Λαμπροκούλουρα
Λαμπροκούλουρα

Υλικά για 40 κουλουράκια( ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος)

  • 6 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. τσαγιού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά ολόκληρα και 2 κρόκοι
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 φακελάκια σκόνη βανίλια
  • 1 κρόκος αβγού και λίγο γάλα για άλειμμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°
  2. Αναμειγνύετε όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, σόδα) και τα κοσκινίζετε πάνω από ένα μπολ. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε με 3΄-4΄το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε 3 αβγά και 2 κρόκους, 5 κουτ. σούπας γάλα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Ανοίγετε μια λακκούβα στο μείγμα στερεών στο μπολ και ρίχνετε μέσα το μείγμα των υγρών που χτυπήσατε (βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, γάλα, βανίλια). Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο από το αλεύρι που κρατήσατε, αν χρειάζεται, μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
  5. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά κορδόνια, σχηματίζετε με αυτά κουλουράκια, ή όποιο άλλο σχήμα σας αρέσει και τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο που έμεινε με λίγο γάλα και αλείφετε με το μείγμα τα κουλουράκια.
  6. Ψήνετε τα κουλουράκια στο φούρνο για 15΄-20΄περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν.
  Προετοιμασία:40΄ Ψήσιμο:15΄-20΄
Λαμπροκούλουρα

Top Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες