Ελληνικα

Top
Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες
Κρεμ αγγλέζ
Κρεμ αγγλέζ

Η «εγγλέζικη κρέμα» με τη βελουδένια υφή χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική σαν μια πλούσια εκδοχή της κρέμας γάλακτος. Συνοδεύει παγωτά, επιδόρπια με βάση τα φρούτα, διάφορες κρέμες και κέικ. Για σίγουρη επιτυχία, καλό είναι να χρησιμοποιείται κορν φλαουρ.

Υλικά για 2 φλιτζάνια

  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φακελάκι σκόνη βανίλια
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 5 κρόκοι από μεγάλα αβγά

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε το γάλα.
  2. Αναμειγνύετε  τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη χτυπάτε με τα αβγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα που χτυπήσατε και το μεταφέρετε στο μπεν μαρί. Δυναμώστε τη φωτιά έτσι ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει και βράζετε την κρέμα για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η κρέμα δέσει, μεταφέρετε το σκεύος μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό και την αφήνεται να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς (1΄-2΄ περίπου)
  4. Τη σερβίρεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Λίγο πριν τη σερβίρεται, την αρωματίζεται με τη βανίλια.

Προετοιμασία και ψήσιμο 30΄+ να παραμένει στο ψυγείο

Στην κλασική εκδοχή της, η κρέμα αγγλέζ αρωματίζεται με βανίλια.

Μπορείτε όμως να την αρωματίσετε με ένα λικέρ της αρεσκείας σας, με καφέ ή σοκολάτα.

Κρεμ αγγλέζ

Top Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες