Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού
Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού

Υλικά για 4 άτομα

  • Κοτόπουλο ψητό, κομμένο σε λωρίδες (περίπου 600 γρ)
  • Ανάμεικτα αρωματικά Ψιλοκομμένα (μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι)
  • Μικρές φρυγανίτσες για συνοδευτικό

Για τη σάλτσα:

  • 4 κουτ. σούπας άσπρο ξύδι
  • 4 κουτ. σούπας άσπρο κρασί ξηρό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 150 γρ βούτυρο
  • Μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βράζετε το κρασί με το ξύδι, μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στο μισό.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μπεν μαρί και προσθέτετε τα αβγά. Τα ανακατεύετε και, όταν γίνουν ομοιογενές μείγμα, ρίχνετε το κρασί με το ξύδι που βράσατε και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρετε το κοτόπουλο στα πιάτα, το πασπαλίζετε με τα αρωματικά, το περιχύνετε με τη σάλτσα και το συνοδεύετε με τις φρυγανίτσες.
Προετοιμασία: 25′   Ψήσιμο: 20′  
Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού