Ελληνικα

Top
Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες
Ατομικά σουφλέ σοκολάτας
Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Υλικά για 4 άτομα

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη , 4 κρόκοι αβγών , 4 ασπράδια αβγών , 70γρ. βούτυρο , 2κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις , ¾ φλιτζανιού γάλα , 1κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη , 1 φακελάκι σκόνη βανίλια , 1κουτ. σούπας ζάχαρη , 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170ο
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα με το γάλα και το κονιάκ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Βουτυρώνετε 4 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα βάζετε στον φούρνο να ζεσταθούν.
  3. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε συνεχώς, πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί. Το ρίχνετε στο μείγμα με το γάλα και τη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτε τους κρόκους των αβγών ελαφρά χτυπημένους, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μαζί με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα με προσοχή για να μη χαθεί ο αέρας της μαρέγκας. Μοιράζετε το μείγμα στα ατομικά σκεύη κατά τα 3/4 , γιατί θα φουσκώσει με το ψήσιμο, και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
  5. Ψήνετε τα σουφλέ στον φούρνο για 20-25’ περίπου. Τα σερβίρετε αμέσως.

Προετοιμασία:40΄

Ψήσιμο:25’

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Top Γλυκά

Λαμπροκούλουρα
Δεντράκι από μπισκότο
Κουραμπιέδες