Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Αβγό Ποσέ
Αβγό Ποσέ

Διαδικασία για τη συνταγή Αβγό Ποσέ

  • Ξεκινάμε σπάζοντας το αβγό σε ένα μικρό μπόλ. Από το μπόλ, ρίχνουμε το αβγό προσεκτικά μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα με νεΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ
  • 1 αβγό
  • 15 γρ. βούτυρο (περίπου μισή κουταλιά της σούπας)

Διαδικασία

  1. Σπάμε το αβγό μέσα σε ένα μικρό μπόλ
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και, πριν κάψει κι αρχίσει να βγάζει καπνό, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο
  3. Αδειάζουμε το αβγό μέσα στο τηγάνι
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί ο κρόκος με τους ατμούς που δημιουργούνται.
  5. Βράζουμε μαζί με λίγο άσπρο ξύδι (για να σφίξει το ασπράδι γρήγορα)
  6. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα. Το ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε από το ασπράδι τα ξέφτια που έχουν δημιουργήθεί από το βράσιμο, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο
Αβγό Ποσέ

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά