Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Αβγά Benedict
Αβγά Benedict
Το πιάτο δημιουργήθηκε στο εστιατόριο  Delmonico της Νέας Υόρκης όπως ακριβώς το ζητούσαν τα μέλη της οικογένειας Μπένεντικτ (Benedict) στο κυριακάτικο brunch τους. Γι’αυτό το λόγο το εστιατόριο έδωσε στο πλούσιο αυτό πιάτο το όνομά τους.

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αβγά ποσέ
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 δόση σάλτσα ολλαντέζ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζετε τα αβγά ποσέ
  2. Ψήνετε το ψωμί στη φρυγανιέρα, ή στο γκριλ του φούρνου.
  3. Απλώνετε μια φέτα ζαμπόν σε κάθε φέτα ψωμιού και πάνω βάζετε από δύο αβγά ποσέ.
  4. Σερβίρετε τα αβγά με τη σάλτσα ολλαντέζ και τα πασπαλίζετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Προετοιμασία:20΄ Ψήσιμο:30΄  

Αβγά Benedict

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά