Ελληνικα

Top
Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά
Αβγά σε λωρίδες κολοκυθιού
Αβγά σε λωρίδες κολοκυθιού

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Μισό φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
  • 12 λεπτές λωρίδες από μεγάλα κολοκύθια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον αρακά για 5΄.
  2. Κόβεται τα αβγά κάθετα στα δύο, αφαιρείται τους κρόκους και κρατάτε τα ασπράδια σαν κούπες. Πολτοποιείτε τους κρόκους μαζί με τον αρακά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε τα ασπράδια με το μείγμα.
  3. Αλείφετε με το ελαιόλαδο τις λωρίδες του κολοκυθιού, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε σε τηγάνι με ρίγες ανάγλυφες, ή στη σχάρα κάτω από το γκριλ του φούρνου. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι τους.
  4. Τυλίγετε μια λωρίδα κολοκυθιού γύρω από κάθε γεμιστό αβγό, διακοσμείτε τη γέμιση με μια μπαλίτσα αρακά και σερβίρετε τα αβγά σαν ορεκτικό.

Προετοιμασία: 30΄  Ψήσιμο: 20΄

Αβγά σε λωρίδες κολοκυθιού

Top Βραδινά

Ομελέτα Κηπουρού
Πράσα φούρνου
Croque Madame Αβγά