Ελληνικα

Top
Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού
Αβγά αλά Φλορεντίν
Αβγά αλά Φλορεντίν

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
  2. Σ’ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σωτάρετε το σπανάκι για 5-6 λεπτά.
  3. Βάζετε το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνετε καλά.
  4. Σπάτε πάνω στο σπανάκι τα αβγά και τα περιχύνετε με την κρέμα.
  5. Ψήνετε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Σερβίρετε με το σκεύος και φροντίζετε να έχετε έτοιμο φρυγανισμένο ψωμί.
 
Αβγά αλά Φλορεντίν

Top Μεσημεριανά

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Ρολό με κιμά και αβγό
Ομελέτα Κηπουρού