English Ελληνικα

eggΤο αβγό

Λεπτεπίλεπτο και άψογο στην τελειότητα της φόρμας του, το αβγό συγκαταλέγεται σ’ εκείνες τις τροφές που έχουμε καταχωρήσει στη συνείδησή μας με περισσή αγάπη, όχι μόνο γευστικά αλλά και συναισθηματικά. Η εξήγηση που δίνουμε εμείς που το αγαπάμε ξεκινάει από την ανάμνηση εκείνης της βελούδινης, πρώτης κουταλιάς του μελάτου αβγού που μας άνοιξε την πόρτα στη γεύση μετά το γάλα των πρώτων ημερών της ζωής μας. Όμως, πέρα από το συμβολικό και συναισθηματικό επίπεδο, το αβγό, μαζί με το γάλα, κατέχει εξίσου τιμητική θέση στον κόσμο της καθημερινής πραγματικότητας ως μια από τις μόνες δύο φυσικές τροφές που χαρακτηρίζονται πλήρεις όσον αφορά στη διατροφική τους αξία – δηλαδή, περιέχουν όλες τις ουσίες που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί. Είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά –απολύτως αναγκαία για την αναπαραγωγή που είναι και ο πρώτος του ρόλος στην αλυσίδα της ζωής– που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό εξαιρετικά υψηλά επίπεδα δύναμης και ενέργειας για μια τροφή με τόσο μικρό μέγεθος.

innovation-f-imageΗ Ταυτότητα του Αβγού

Aβγό. Το ίδιο το όνομά του αρχίζει από το Α και στο Α της διατροφής μας το έχουμε καταχωρήσει. Παρότι συκοφαντήθηκε στο παρελθόν, το αβγό έχει εδραιώσει πλέον τη θέση του στο καθημερινό εδεσματολόγιο επιβεβαιώνοντας περίτρανα πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η διατροφική του αξία.