Ελληνικα

Εύκολο Βράσιμο

Συμβουλή για εύκολο βράσιμο.To βραστό αβγό προτιμάμε πάντα το σιγανό βράσιμο, για να σφίξει αλλά να μην ταλαιπωρηθεί ο κρόκος που είναι ευαίσθητος στις υψηλές θερμοκρασίες.

Για να μην σπάσει το αβγό στο βράσιμο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι φρέσκο και έπειτα να μείνει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, έξω από το ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον πριν μαγειρευτεί.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα αβγό για να βράσει:

Για το μελάτο αβγό: το ρίχνουμε στο νερό την ώρα που αρχίζει ο βρασμός και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Για το σφιχτό αβγό, 8 λεπτά.