English Ελληνικα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Αβγά Βλαχάκη

Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, σέβεται τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας και δραστηριοποιείται συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων.

1. Περιβάλλον

  • Πιστοποίηση για χρήση μη γενετικώς τροποποιημένων τροφών (GMO free).
  • Υποστηρίζουμε το έργο της WWF.
  • Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
  • Αναλύουμε τον παραγωγικό κύκλο ζωής, μετράμε και αντισταθμίζουμε το ανθρακικό αποτύπωμα αναγράφοντας το στις συσκευασίες των αβγών. Στα αβγά «ΕΠΙΛΕΓΩ»- κλιματικά ουδέτερα αβγά- αντισταθμίζουμε το ανθρακικό αποτύπωμα χρηματοδοτώντας έργα σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση

Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακοίκλωσης

Η ΑBΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ πρωτοπορώντας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.), συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας.

Το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης απευθύνεται σε όλους όσοι διαχειρίζονται συσκευασίες. Εξασφαλίζει ισότιμη και ελεύθερη συμμετοχή και παρέχει τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις νομικές υποχρεώσεις τους με το βέλτιστο τρόπο συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας. 
Σήμερα στο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, Σ.Σ.Ε.Δ. – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, της Ε.Ε.Α.Α. Α. συμμετέχουν πάνω από 1700 εταιρείες, από όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες, λόγω του αριθμού και του μεγέθους τους, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων συσκευασίας. www.herrco.gr

WWF Ελλάς

wwf hellas και Αβγά Βλαχάκη

Τα Αβγά Βλαχάκη στηρίζουν την WWF Ελλάς

Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ έχοντας θέσει ως βασικό άξονα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την προστασία του περιβάλλοντος και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης, ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες που σέβονται τους νόμους της φύσης και την υγεία του καταναλωτή.

Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία τρία χρόνια στηρίζει την WWF Ελλάς (Παγκόσμιο Ταμείο της Φύσης), επιθυμώντας να ενισχύσει το σημαντικό έργο για την προστασία της ελληνικής φύσης και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ενημερωμένου και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου καταναλωτικού κοινού.

Έτσι ο καταναλωτής εκτός από την ποιότητα και την παράδοση, έχει πλέον έναν ακόμη λόγω για να προτιμήσει τα αβγά Βλαχάκη, την προστασία της φύσης!

www.wwf.gr

2. Κοινωνία

Δεσμευόμαστε για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες αναπτύσσουμε την δραστηριότητα μας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στηρίζουμε ευπαθείς ομάδες με τη διάθεση δωρεάν προϊόντος.  

Εστία Ειδικής Επαγγελματικής αγωγής

Εστία Ειδικής Επαγγελματικής αγωγής και Αβγά Βλαχάκη

Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ υποστηρίζει την Εστία Ειδικής Επαγγελματικής αγωγής

Από τον Σεπτέμβριο ’06, ξεκίνησε η συνεργασία της ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ με την Εστία Ειδικής Επαγγελματικής αγωγής, η οποία είναι ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, το οποίο παρέχει εδώ και 25 χρόνια, υπηρεσίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης σε νέα άτομα με νοητική υστέρηση.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ είχε αναθέσει σε άτομα με νοητική υστέρηση που φοιτούν στην Εστία να φιλοτεχνήσουν με ζωγραφιές τις συσκευασίες των προϊόντων της. Τα μοναδικά αυτά έργα κυκλοφόρησαν το 2006 στις συσκευασίες «6 Αβγά Junior με σφραγίδα ημέρας γέννησης».

Με τα έργα αυτά δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με νοητική υστέρηση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την δική τους οπτική γωνία, να νιώσουν περήφανα και να το μοιραστούν με το ευρύτερο κοινό. Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ βρίσκεται κοντά σε κάθε δραστηριότητα της Εστίας, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές την ευκαιρία να ενισχύσουν το πολύπλευρο έργο της Εστίας, αφού έχει διαθέσει μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των προϊόντων της για την ανέγερση της πρώτης κατοικίας αυτόνομης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση που έχει ήδη ξεκινήσει η Εστία τον Φεβρουάριο 2006.

www.eseepa.gr

3. Ευζωία Πουλερικών

Οι συνθήκες διαβίωσης, η διατροφή και η υγειά των ορνίθων ήταν πάντα το μεγαλύτερο μέλημα της εταιρίας και των ανθρώπων της. Σήμερα πια μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε η πρώτη μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα παραγωγής αβγών στην Ελλάδα, όπου όλες οι κότες ζουν  ελεύθερες (σε αχυρώνες και στους υπαίθριους χώρους των κτημάτων μας). Η παραγωγή σε κλουβιά έχει καταργηθεί εντελώς.